Om os

Vi er en familie på fire, der har valgt at flytte fra Frederiksberg til Hjarnø. Vi drømmer om et andet liv end storbyen kan tilbyde os – mere natur, rolige omgivelser og et stærkt fællesskab. Vi har købt en grund på Hjarnø og planlægger nu at bygge et bæredygtigt hus af træ.

Med inspiration fra især Signe Wennebergs sommerhus i Nordsjælland, men også økolandsbyerne Dyssekilde på Sjælland og Friland på Djursland, har vi gjort følgende valg:

  • Træ er det eneste byggemateriale, der har et positivt CO2-fodspor, og pga. træets høje kvalitet er resultatet et hus, der kan benyttes i 100-150 år. Derfor vil vi gerne bygge huset af FSC-certificeret træ. Herudover fungerer træ utrolig godt som isoleringsmateriale (træfiberisolering) og giver samtidigt et hus, der kan ånde.
  • Vi har valgt at bygge vores hus på et skruefundament dels for at sikre os mod fremtidens ekstremregn og oversvømmelser, dels fordi det er en mere klimavenlig løsning end beton. Skruefundamenter er nemme og hurtige at opsætte (kan opsættes på en enkelt dag), har en lang holdbarhed og kan genbruges. Skruerne er lige så stærkt og sikkert som beton og har den fordel, at installationen ikke ødelægger haven eller grunden, da det ikke er nødvendigt at grave. Omgivelserne ødelægges derfor ikke med gravearbejde, og hvis byggeriet på et tidspunkt skal flyttes, er det meget enkelt at skrue fundamentet op og genbruge det et andet sted. Skruefundamenter er på den måde mere klimavenlige end beton.
  • Da huset står på pæle har vi valgt at have en veranda rundt om huset for at have en zone, der forbinder inde og ude, og på den måde gør det muligt for os at bevæge os ud af huset uden nødvendigvis at skulle gå ned af trapper.
  • Taget bliver et bliktag fra producenten Plannja, hvor vi bruger pandeplader i traditionelle farver og dermed ikke “stærkt reflekterende tagmateriale”.
  • Varmekilden i huset bliver ventilationsvinduer, mens varmepumpen inde i huset trækker varmen ud af luften, som herefter bruges til gulvvarme.
  • Bæredygtighed er for os også nøjsomhed. Vi ønsker derfor ikke at bygge huset med flere og større rum end vi har behov for.