Om os

Vi er en familie på fire, der har valgt at flytte fra Frederiksberg til Hjarnø. Vi drømmer om et andet liv end storbyen kan tilbyde os – mere natur, rolige omgivelser og et stærkt fællesskab. Vi har købt en grund på Hjarnø og planlægger nu at bygge et bæredygtigt hus af træ.

Med inspiration fra især Signe Wennebergs sommerhus i Nordsjælland, men også økolandsbyerne Dyssekilde på Sjælland og Friland på Djursland, har vi gjort følgende valg:

  • Træ er det eneste byggemateriale, der har et positivt CO2-fodspor, og pga. træets høje kvalitet er resultatet et hus, der kan benyttes i 100-150 år. Derfor vil vi gerne bygge huset af FSC-certificeret træ. Herudover fungerer træ utrolig godt som isoleringsmateriale (træfiberisolering) og giver samtidigt et hus, der kan ånde.
  • Taget bliver et bliktag fra producenten Plannja, hvor vi bruger pandeplader i traditionelle farver og dermed ikke “stærkt reflekterende tagmateriale”.
  • Bæredygtighed er for os også nøjsomhed. Vi ønsker derfor ikke at bygge huset med flere og større rum end vi har behov for.